Autentyczna włoska restauracja – typowe menu
Włoskie restauracje to w kraju najpopularniejszy typ restauracji. Lubimy włoskie jedzenie bo jest smaczne, sycące i nie jest drogie. Z całą pewnością najczęściej decydujemy się na pizzę. Bardziej wrażliwi goście kosztują rzadsze dania – canelloni, gnocchi czy włoskie zupy minestrone.
Szukając tradycyjnej włoskiej restauracji należy przyjrzeć się kilku elementom: jak wiele składników naprawdę pochodzi z Włoch, czy w menu znajdują się też mniej znane dania, czy lista win, zawiera typowo włoskie trunki. Włoska kuchnia to bogata wielość smaków i potrawy z wielu miejsc Włoch. W dobrej restauracji poczujemy naturalny klimat Włoch.
Włoska kuchnia jest prosta, co nie zmienia faktu, że że nie jest dobra Z pewnością można stwierdzić, że jest to niezwykle smaczna kuchnia z Europy .
Dobre wina włoskie
Jakakolwiek knajpka włoska, która aspiruje do tytułu bycia klasycznym miejscem na gastronomicznej mapie miasta, nie powinna zaniedbywać trunków. Obiad na włoską modę koniecznie powinien obejmować również aperitiff. Odrobina białego wina to dla Włocha cos zupełnie naturalnego. mała włoska restauracja przy rynku w Krakowie Klasyczne wina z Włoch to przede wszystkim toskańskie bolgheri, kalabryjskie ciro oraz nuragus z Sardynii. Restauracja włoska – o ile rzeczywiście chce być postrzegana jako typowa włoska trattoria, powinna posiadać szeroką kartę win.
Klasyczna kuchnia włoska
Mając ochotę zrozumieć fenomen włoskiego gotowania bez cienia wątpliwości trzeba poszukać restauracji, która potrafi przygotować nie jedynie placek pizzowy i makarony.
Zobacz film